May 13, 2009

Humus cu Thania (pasta de susan)

Humusul preparat astfel , se mananca in special la micul dejun sau cina . Este extraordinar de bun si foarte usor de facut. Trebuie incercat . Pentru iubitorii de humus , am sa mai adaug si alte retete cu acest ingredient minunat.
Reteta:
- Daca aveti humus uscat , sunt doua metode : il puneti la fiert , la foc mic cu multa apa si cu oala acoperita , timp indelungat , il incercati intr-e degete , daca se deformeaza cu usurinta e fiert suficient. A doua metoda pentru humus uscat (si pe care o recomand) , e sa-l lasati 8-10 ore la inmuiat in multa apa , dupa care il fierbeti 1/2 ora , se inmoaie imediat.
- Daca aveti conservat atunci nu mai trebuie sa adaugati decat restul ingredientelor.
Pentru o farfurie:
*2 cani pline de humus gata fiert sau din conserva (sa pastrati lichidul in care a fiert sau cel din conserva)
*1-2 catei usturoi
*1 ardei iute sau dulce(optional)
*sucul de la jumate de lamaie
*4 linguri ulei masline
*4-5 linguri thania(pasta de susan)
*sare (dupa gust)
Toate acestea se pun toate odata intr-un blender , plus din lichidul in care a fiert humusul (se pune in functie de cat de groasa vreti sa iasa pasta), si se malaxeaza pana devine o pasta fina.
Se scoate din blender pe o farfurie , se niveleaza , si se orneza sau nu, dupa imaginatie ( cu boabe de humus intregi, se poate stropi cu ulei de masline , cu boia iute sau dulce , etc...)
Nota: Cred ca in Romania se gaseste humus si pasta de susan la mall sau in magazinele cu specific arabesc , cred ca cel uscat se gaseste si la Plafar , nu stiu acum , demult se gasea.
Daca vreti o pasta de susan cat mai originala , o recomand pe cea produsa in Liban sau Egipt.

No comments: