May 10, 2009

Sarlota cu amidon

Sarlota simpla si rapida de casa (mhalabie) Ingrediente:
1 litru(4 pahare) lapte rece
4 linguri pline cu varf amidon(de porumb)
6 linguri rase zahar
1 lingura esenta vanilie sau ce aroma preferati
Preparare:
Se pune laptele ,amidonul,zaharul si esenta toate impreuna intr-o oala si se amesteca pana se dizolva amidonul .Se pune oala pe aragaz la foc mediu , mestecandu-se incontinuu ca sa nu se faca cocoloase . Se ia de la foc cand s-a ingrosat (ramane pe lingura in strat gros care curge). Se toarna asa fierbinte in pahare sau castronele . Se lasa sa se raceasca complet . Se serveste.
Nota :
- Se poate presara cu alune , nuci (prajite si macinate marunt), sau nuca de cocos , imediat dupa ce se toarna in forme.
- Cine doreste , atunci cand se amesteca ingredientele la inceput , poate pune 2-3 linguri pline de cacao amaruie , si atunci va iesi sarlota de cacao.

2 comments:

Anonymous said...

Super reteta. Mie imi place cu fistic. Imi aduce aminte de sarlota de demult (prin 1984) care se gasea la alimentara. Merci

Ali said...

Daca nimeresti bine proportiile de amidon, cacao...are gustul fosfarinului care se gasea acum peste 20 de ani in alimentara.