Jun 12, 2009

Chec de portocale fara faina

Ingrediente:
blat:
1 cana unt;
1 lingura coaja rasa de portocala;
1 1/4 cana zahar;
6 oua;
3 cani cu faina migdale(migdale macinate ff.fin);
3/4 cana nuca cocos;
3/4 cana faina de orez(orez macinat);
1 lingurita praf de copt;
sirop:
1 portocala;
1/3 cana zahar;
1/3 cana apa
Preparare:
*Se pune untul moale impreuna cu zaharul intr-un mixer , si se freaca bine pana devine ca o crema groasa , se adauga ouale si se mixeaza in continuare inca 5 minute sau pana devine totul omogen . Se pune coaja rasa si se amesteca .
*Puneti toate ingredientele uscate (cocosul,faina de migdale si orez + praful de copt ) in alt vas , si amestecati-le bine , apoi turnati acest amestec peste compozitia precedenta . Se lasa sa se mixeze bine impreuna .
Se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina, si se da la cuptorul incins la 180 grade unde se lasa 45 minute.
Siropul :
Se stoarce portocala , iar sucul ei impreuna cu zaharul si apa ,se pun la fiert , la foc mediu si se lasa pana se ingroase .
Cand se scoate checul din cuptor , se toarna peste ea acest sirop(care trebuie racit inainte)
***Se taie si se poate orna cu frisca sau fructe din compot.

No comments: