Jun 2, 2009

Fursecuri fragede - Qriba

2 pahare unt
2 pahare zahar pudra
5 pahare faina
1 lingurita esenta vanilie
1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
Preparare:
Untul trebuie sa fie scos din frigider si lasat aproape de o sursa de caldura pana se inmoaie . Se pune apoi intr-un vas adanc si se bate bine pana devine ca o crema, se adauga zaharul pudra , vanilia si bicarbonatul , si se mixeaza impreuna foarte bine . Se pune faina putin cate putin pana devine o coca moale si fina.
Se ia cate putin din coca si se formeaza bile cat mai egale cu diametru de 3 cm.
Pe fiecare bila se pune o aluna sau migdala sau un sfert de nuca, prajita.
Se pun in tava unsa cu putin unt , si se baga in cuptor , unde se lasa aproximativ 30 minute. Focul cuptorului trebuie sa fie aprins numai de jos, deci fursecurile raman albe - galbui , nerumenite.Cand se scoate tava , se lasa sa se raceasca complet. Se pot pastra un timp mai indelungat invelite in hartie sau puse intr-o cutie de carton , cu straturi de hartie intre randuri.

No comments: