1 kg vinete foarte mici(5-8 cm);
sare
ulei masline
Umplutura:
1 cana mare plina cu nuca taiata bucatele foarte mici;
1 ardei iute taiat foarte fin
5 catei de usturoi pisati
- Se taie cotoarele sau se elimina cu mana.
- Se pune o cratita cu apa (2-3L) si sare(cam 2 linguri) la foc , iar cand incepe sa fiarba se pun vinetele in apa fierbinte si se mai lasa la foc pentru 10-15 minute.
- Se scot si se lasa intr-o strecuratoare pana se scurg bine de apa si se racesc.
- Se amesteca toate ingredientele de la umplutura si un praf de sare (un varf de lingurita).Aveti grija sa nu iese foarte sarat , deja vinetele si-au luat sarea cand le-ati oparit.
- Se taie fiecare vanata pe lung , numai pe o singura parte , dar nu despicat in intregime; (ca un buzunar).
- Se pun toate vinetele astfel taiate intr-o sita ,se acopera cu ceva , peste care se pune o greutate. Se mai lasa 4-5 ore ca sa se scurga bine toata apa.
- Apoi cu o lingurita de ceai sau cu mana , se umplu fiecare in parte cu amestecul de nuci ,si se aranjeaza intr-un borcan (la fel ca muraturile obisnuite).
- Se toarna peste vinete uleiul de masline , pana le acopera cu 2-3 cm.Se pune capacul borcanului
In 2-4 zile se pot consuma . Oricum uleiul le conserva pe timp indelungat. Pentru mai multa siguranta se pun intr-un loc racoros sau pe raftul de jos al frigiderului.
Se pot manca ca si aperitiv sau chiar simple ,numai cu paine.
Sunt superbe la gust , acum depinde de preferintele fiecaruia.Pofta buna
No comments:
Post a Comment