Jun 14, 2009

Clatite arabesti - Cataif

Ingrediente:
1 1/2 pahare faina;
1 1/2 pahare apa calduta;
1 lingurita zahar;
un praf sare;
3/4 lingurita drojdie uscata;
ulei de floarea soarelui sau porumb;
Se amesteca drojdia si zaharul cu un sfert pahar apa , formandu-se maiaua. Se cerne faina intr-un vas , faceti o gropita in mijlocul ei si turnati amestecul de drojdie , amestecati cu lingura si turnati treptat si restul de apa , mestecand mereu pana se incorporeaza toate ingredientele . Se acopera gura vasului cu un ceolofan si se lasa o ora la dospit. Se incinge o tigaie , fara margini inalte, se pune cate putin ulei , se misca tigaia pentru ca uleiul sa alunece pe toata suprafata(exact ca la clatitele romanesti). Nu se pune mult ulei , doar atat cat sa fie uns vasul. Acum turnati cu un polonic micut sau o masura potrivita pentru a iesi clatitutele la fel. Se lasa sa se rumeneasca numai pe o parte , NU se intoarce . Se cunoaste cand e gata , atunci cand nu se mai vede coca necoapta si suprafata devine buretoasa (cu mici goluri ). Turnati , coaceti , scoateti si puneti toate clatitele pe o hartie. Se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti umple. Diametrul cataifului trebuie sa aiba intre 8-10 cm.
****NU faceti aceste clatitute , decat numai daca stiti ca le umpleti in maxim 2 ore. Asta deoarece marginile partii necoapte se vor usca si nu se mai pot lipi in acea forma de semiluna. Dupa ce le umpleti , si le-ati INCHIS , le puteti pune in frigider. Nu mai trebuie decat sa le prajiti sau sa le dati la cuptor.

No comments: