1 ceapa;
4-5 rosii bine coapte;
2 oua;
1 lingura patrunjel tocat;
sare;piper;boia dulce sau iute (optional);
4 linguri ulei masline sau floarea soarelui;
Preparare:
- Se toaca ceapa marunt intr-o tigaie incapatoare, se caleste pana se inmoaie si capata culoarea galbuie.
- Se taie rosiile marunt si se adauga peste ceapa calita din tigaie.
- Se sareaza si pipereaza dupa gust .
- Bineinteles amestecati din cand in cand , pana rosiile devin ca un sos si pana scade sucul lor.
- Sunt doua variante pentru adaugarea ouale:-cu o lingura , faceti doua gropite in sos ,si spargeti in fiecare cate un ou , puneti capac si le lasati pana se incheaga bine . 2- spargeti ouale peste sos , si le amestecati cu lingura pana se prajesc , dar in acest caz , rosiile trebuiesc uscate mai mult.
- Se presara patrunjel tocat.
No comments:
Post a Comment