Umplutura 1:
1 pahar smantana grasa;
2 lingurite zahar;
2 linguri nuca cocos;
1 zahar vanilat;
Se amesteca toate si se freaca pana se topeste zaharul. Se ia cate o lingurita si se pune in fiecare clatituta , se inchid si se lipesc pe margine , apasandu-se cu degetele.
Umplutura 2:
1/2 pahar alune prajite si macinate;
1/2 pahar migdale prajite si macinate;
2 linguri stafide;
2 linguri nuca cocos;
1 praf de scortisoara(optional)
Se procedeaza ca mai sus , decat doar ca le amestecati . Aceasta e o umplutura uscata.
Umplutura 3:
1 pahar branza nesarata (branza de vaca);
2 linguri zahar;
1 plic zahar vanilat;
1 lingura apa de flori;
Se faramiteaza branza , se pune zaharul si mirodeniile si se freaca bine , pana devine cremoasa. Daca branza e prea tare si pot pune 1-2 linguri smantana pentru omogenizare.
Umplutura 4:
Aceasi ca umplutura 2 numai ca puteti inlocui alunele si migdalele cu nuca .
**** Dupa ce umpleti cataiful cu umplutura dorita , se pot praji in ulei incins in prealabil , ori le puteti unge cu ulei sau unt , le asezati intr-o tava si le rumeniti in cuptor. Cum le scoateti din cuptor sau tigaie , le puneti imediat in siropul RECE. Apoi se scot pe o farfurie si se servesc.
No comments:
Post a Comment