Jun 15, 2009

Umpluturi pentru Cataif

Umplutura 1:

1 pahar smantana grasa;

2 lingurite zahar;

2 linguri nuca cocos;

1 zahar vanilat;

Se amesteca toate si se freaca pana se topeste zaharul. Se ia cate o lingurita si se pune in fiecare clatituta , se inchid si se lipesc pe margine , apasandu-se cu degetele.

Umplutura 2:

1/2 pahar alune prajite si macinate;

1/2 pahar migdale prajite si macinate;

2 linguri stafide;

2 linguri nuca cocos;

1 praf de scortisoara(optional)

Se procedeaza ca mai sus , decat doar ca le amestecati . Aceasta e o umplutura uscata.

Umplutura 3:

1 pahar branza nesarata (branza de vaca);

2 linguri zahar;

1 plic zahar vanilat;

1 lingura apa de flori;

Se faramiteaza branza , se pune zaharul si mirodeniile si se freaca bine , pana devine cremoasa. Daca branza e prea tare si pot pune 1-2 linguri smantana pentru omogenizare.

Umplutura 4:

Aceasi ca umplutura 2 numai ca puteti inlocui alunele si migdalele cu nuca .

**** Dupa ce umpleti cataiful cu umplutura dorita , se pot praji in ulei incins in prealabil , ori le puteti unge cu ulei sau unt , le asezati intr-o tava si le rumeniti in cuptor. Cum le scoateti din cuptor sau tigaie , le puneti imediat in siropul RECE. Apoi se scot pe o farfurie si se servesc.

Coca cataifului este aici.
Siropul (qaterul) o gasiti aici.

No comments: